Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πρόταση - σοκ της Γαλλικής Ένωσης Εκπαιδευτικών: να διδαχθεί στο δημοτικό το βιβλίο "Ο μπαμπάς φοράει φουστάνι"



Η Γαλλία που παρακμάζει 

 


Το έγγραφο των ''εκπαιδευτικών''

 και η Γαλλία που αντιστέκεται




 


      Στις 16 Μαΐου, η Ένωση Εκπαιδευτικών Γαλλίας, παίρνοντας, προφανώς «αέρα» από την ψήφιση του νόμου για τους «γάμους» μεταξύ ομοφυλοφίλων, πρότεινε στο Υπουργείο Παιδείας, κατά το νέο σχολικό έτος να διδαχθούν οι πρώτες τάξεις του Δημοτικού το βιβλίο «Ο μπαμπάς φοράει φουστάνι..» το οποίο αναφέρεται σε έναν «πατέρα» τραβεστί! Ο σκοπός της διδασκαλίας, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, είναι η «αποδόμηση των στερεοτύπων»! Ο ήρωας (ή η ηρωίδα;) του βιβλίου είναι ένας χήρος, ο Jo, ο οποίος αποφασίζει από μποξέρ να γίνει χορεύτρια και να μετονομαστεί σε Marie-Jo! Μάλιστα, στο βιβλίο τίθεται και το βαρυσήμαντο ερώτημα: «Αφού οι γυναίκες μπορούν να φορούν και φορέματα και παντελόνια, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τους άνδρες;»   
     Αν η πρόταση γίνει δεκτή, το βιβλίο θα το διαβάσουν με το ζόρι παιδάκια 6 και 7 ετών και θα πρέπει, και τα ίδια και οι γονείς τους, να το αντιμετωπίσουν ως σοβαρό. Μάλιστα, στη σχετική πρόταση των «εκπαιδευτικών» αναφέρεται ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδειχθούν στα παιδάκια όλες οι φωτογραφίες του βιβλίου…. 
 Στην εποχή της παρακμής, τα αρχέτυπα βαφτίζονται στερεότυπα και η ελευθεριότητα και η διαστροφή ελευθερία… Είναι δε βέβαιο ότι με τους ελευθεριάζοντες αντιρατσιστές υπουργούς και πολιτικούς που έχουμε δεν θα αργήσουμε να αντιμετωπίσουμε κι εδώ τέτοια φαινόμενα…

Ristorante Verona