Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ιταλία: Απαγορεύονται οι εορτασμοί για τα γενέθλια του Εθνικοσοσιαλιστή Έριχ Πρίμπκε




Τα εκατοστά του γενέθλια θα γιορτάσει ο  Έριχ Πρίμπκε


Απόφαση του δημάρχου της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο να απαγορεύσει εορτασμούς Εθνικοσοσιαλιστών για τα εκατοστά γενέθλια του Έριχ Πρίμπκε στις 29 Ιουλίου, έκανε γνωστή ο δήμαρχος της Ρώμης Ινιάτσιο Μαρίνο. «Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν πρόκειται να επιτραπεί η οργάνωση καμίας δημόσιας γιορτής για τα εκατό χρόνια του πρώην αξιωματικού των Ες Ες Έριχ Πρίμπκε. Η Ρώμη είναι μια πόλη που τιμήθηκε με χρυσό μετάλλιο για την αντίστασή της στον ναζιφασισμό και το μόνο χρέος της είναι να τιμά όποιον πολέμησε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας. 

Λόγω της ηλικίας του ο Πρίμπκε βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό σε συνοικία της Ρώμης. 
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες του ιταλικού Τύπου, Εθνικοσοσιαλιστές φίλοι του ηλικιωμένου πρώην αξιωματικού ετοιμάζονται να του οργανώσουν «πάρτι γενεθλίων» κρατώντας την περιοχή όπου θα λάβει χώρα η «γιορτή» μυστική, μέχρι την τελευταία στιγμή. 


«Ας μην ξεχνάμε ότι ο Εριχ Πρίμπκε είχε γιορτάσει τα ενενήντα του χρόνια σε αγροτουριστική περιοχή λίγο έξω από την Ρώμη, σημειώνει η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα». 

Ο πρόεδρος της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης Ρικάρντο Πατσίφιτσι ζητεί, τέλος, με έκκλησή του στον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Λέτα «να μην επιτραπεί μαζική συρροή επισκεπτών στο σπίτι του Πρίμπκε, την ημέρα των γενεθλίων του».

Η δημοκρατία φοβάται τους υπερήλικες..



Χρόνια σου πολλά Έριχ Πρίμπκε

ristorante verona