Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΑΣΩΤΟΙ ΥΙΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΣΧΟΣ Ο ΣΙΤΕΥΤΟΣ



Εν όψει των Ευρωεκλογών, των Δημοτικών, αλλά και πιθανώς των Εθνικών Εκλογών, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής παρουσιάζεται το πολύ γελοίο φαινόμενο να συνωστίζονται «παλιοί» που είχαν εξαφανιστεί για πολλά χρόνια, διότι μυρίστηκαν το ψητό… Όλοι, δε, εμφανίζονται ως συνιδρυτές της Χ.Α. τη δεκαετία του ΄80, και αναμασούν περασμένα μεγαλεία. 

Εμφανίζονται τώρα, μετά από 20–30 χρόνια, με ύφος σαν να καταδέχονται να εμφανιστούν, τώρα που τα γραφεία δεν είναι στη Σολωμού, στη Γ΄ Σεπτεμβρίου ή στη Σωκράτους, αλλά στη Βουλή. 

Εμφανίζονται ως φωστήρες, σούπερ μορφωμένοι, αυθεντίες, να διδάξουν τους αδαείς, εμφανίζονται ως καλύτεροι να οδηγήσουν τους κατώτερους, να αναβαθμίσουν ποιοτικά τη Χρυσή Αυγή.

Εμφανίζονται με τον «αέρα» του αστού τον οποίο απέκτησαν τόσα χρόνια στα café της Κηφισιάς (ή και του εξωτερικού), όπου ξόδευαν τις ώρες τους αδιαφορώντας για ό,τι συνέβαινε στη Χρυσή Αυγή. Η Σολωμού και η Σωκράτους δεν ήταν του επιπέδου τους… Οι αναφορές τους, δε, σε αυτή ήταν μέχρι πρότινος κουτσομπολίστικες και είχαν σκωπτικό χαρακτήρα. 


Εμφανίζονται για να καταλάβουν θέση–φιλέτο —σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια— όπως αυτή του Ευρωβουλευτή, που θα τους βοηθήσει να διατηρήσουν το αφ’ υψηλού ύφος τους (και να παραμείνουν μακριά από την πλέμπα…). Κι αυτή τη στάση ο Μιχαλολιάκος, αν τους επιλέξει, θα τη δικαιώσει. Υπενθυμίζουμε ότι στις Ευρωεκλογές δεν έχει σταυρό, συνεπώς ο Μιχαλολιάκος με τις επιλογές που θα κάνει, θα χαρίσει πλούτο (20 χιλιαρικάκια τον μήνα, το ελάχιστο) και γλυκιά ζωή. 



Εμφανίζονται και κουνάνε το δάχτυλο σε όποιον τολμήσει να ψιθυρίσει κάτι για Εθνικοσοσιαλισμό, αυτοί που κάποτε «ακόμη κι αν όλοι γίνονταν άπιστοι αυτοί θα έμεναν πιστοί». Το νέο ύφος και ήθος της Χρυσής Αυγής, το politically correct, τους πάει: ταιριάζει με τη γυναίκα τους, τους φίλους τους, το status τους, το αυτοκίνητό τους. 

Αλλά όλοι αυτοί για 20, 25 ακόμη και 30 χρόνια: 

δεν καταδέχονταν να πηγαίνουν τα Σαββατόβραδα στα γραφεία, στη Σολωμού, στη Σωκράτους, στη Γ΄ Σεπτεμβρίου. Αντ’ αυτού μπανιαρίζονταν, βάζανε αρώματα, λούζανε το τσουλούφι, και δεν χαλαλίζανε τον Υψηλό Εαυτό τους στα γραφεία της Χ.Α. στις υποβαθμισμένες περιοχές. Πολύ περισσότερο δεν καταδέχονταν να φέρουν τα παιδιά τους και τη γυναίκα τους όπως έκαναν άλλοι. Όχι! Τα δικά τους παιδιά ήταν από άλλη «πάστα» φτιαγμένα. Θα γέλαγαν αν τους έλεγε κανείς να τα πάνε στη Χ.Α. Τι δουλειά είχαν με τα λούμπεν παιδιά των χρυσαυγιτών;

δεν καταδέχονταν να έρθουν σε μια συγκέντρωση να σταθούν απέναντι στους μπάτσους ή τους αναρχικούς, προτιμούσαν να βλέπουν τις εξελίξεις στην τηλεόραση, από τον καναπέ τους, σαν ξένοι, πίνοντας το ποτάκι τους και μιλώντας με τους αστούς φίλους τους στο κινητό. Μιλούσαν για αλήτες, και πώς «χάλασε» η Χ.Α. με τους αγράμματους. Γελούσαν χοντρά με τις ασπίδες. Συγχρόνως, έδειχναν ενδιαφέρον για τον Καρατζαφέρη κι έλεγαν πως, εν πάση περιπτώσει, τα κατάφερε και «άλλαξε την ατζέντα». 

δεν καταδέχονταν να πάνε σε ένα δικαστήριο για συμπαράσταση, ενώ άλλοι πήγαιναν από νωρίς το πρωί γνωρίζοντας ότι ήταν πιθανόν το βράδυ να τους βρει σ’ ένα κρατητήριο… 

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν γίνονταν επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία της Χ.Α.; Όταν γίνονταν συλλήψεις; 

Πού ήταν όλοι αυτοί το ’98 με την υπόθεση του Περίανδρου; Έδειξαν ενδιαφέρον; 

Πού ήταν όταν γίνονταν τα δικαστήριά του; Λούφαζαν…. 

Έδωσαν ποτέ συνδρομή, ζήτησαν από τους γονείς τους χρήματα για να τα δώσουν «στα γραφεία», κουβάλησαν περιοδικά και εφημερίδες, καθάρισαν την τουαλέτα, έστησαν το κορίτσι τους γιατί έπρεπε να γυρίσουν τον «Αρχηγό» στο σπίτι του; 

Έγραψαν συνθήματα, πλακώθηκαν με μπάτσους και αναρχικούς; Όχι! Όταν άλλοι διακινδύνευαν, αυτοί … πετύχαιναν στη ζωή τους… 

Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο Κουσουμβρής έβγαλε το κατάπτυστο, λασπολογικό ρουφιανοβιβλίο του; Αντέδρασαν; Όχι! Αντίθετα, για να δικαιολογήσουν την απουσία τους, το διάβασαν κι έλεγαν πως έχει μέσα και αλήθειες… Ξέρετε ποιο βιβλίο… Εκείνο που έλεγε πως τον Μιχαλολιάκο πρέπει να τον περιφέρουν μέσα σε κλουβί στις γειτονιές για να διασκεδάζουν οι θλιμμένοι δανειολήπτες... Γέλασαν με την ψυχή τους μ’ αυτό, το αναπαρήγαγαν στα μουλωχτά για καιρό. Τώρα γυρίζουν στον «Αρχηγό» ως άσωτοι υιοί (κι ακόμη χειρότερα γιατί εκείνος τουλάχιστον επέστρεψε με ταπεινότητα), κι αυτός τους ετοιμάζει τον μόσχο τον σιτευτό…. 


Επιστρέφουν να σε κάνουν καλύτερο, να σου διδάξουν ό,τι έμαθαν στα κυριλέ café με τις «καλές παρέες», όσο εσύ σκοτωνόσουν στους δρόμους.. 

Επιστρέφουν να πλασάρουν τα πτυχία τους, τις δουλειές τους, το μπαγκράουντ τους και τους τρόπους τους. Έρχονται σαν από μηχανής Θεοί να σε σώσουν από την αμορφωσιά, να σου χαρίσουν λίγη από τη σοφία τους, να σε αντιμετωπίσουν σαν κατώτερο. Έρχονται να σου διορθώσουν το «εγέρθητω», να σου μάθουν γραμματική και προπαίδεια και πώς να τρως σωστά (Οι ίδιοι όμως περιμένουν τη στιγμή να πέσουν με τα μούτρα στον μόσχο τον σιτευτό και να τον φάνε με τα χέρια και με τα πόδια μαζί). Κι ο Μιχαλολιάκος το δέχεται αυτό και το ενθαρρύνει και δικαιολογεί τη μακροχρόνια απουσία τους. 

Κι όμως… Δεν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που είχαν εξαφανιστεί τόσα χρόνια και τώρα ξαναγυρίζουν, που να μην είχε κατηγορήσει τη Χρυσή Αυγή και τον Μιχαλολιάκο. Ο αγνότερος απ’ αυτούς την είχε απλώς διακωμωδήσει και την είχε θεωρήσει πολύ χαμηλού επιπέδου για να ασχοληθεί μαζί της. Αλλά τώρα, ο Μιχαλολιάκος τους επιβάλλει στους υπόλοιπους, προετοιμάζοντάς τους για τις «καλές τις θέσεις». 

Για ποιον λόγο να μην είναι πρώτος στο ψηφοδέλτιο για το Ευρωκοινοβούλιο, για παράδειγμα, ο Σπ. Γ. που στα 50 του και πιο μετά, τον έδειξαν σε όλα τα κανάλια να αποκρούει μόνος αστυνομικούς των ΜΑΤ και να τους ξεφτιλίζει, ενώ του πετούσαν χημικά; 

Πάντως, αν τελικά οι υποψήφιοι είναι «άσωτοι που επέστρεψαν», και δοθεί το βιογραφικό τους στη δημοσιότητα και δούμε τι δουλειές έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και πού υπηρέτησαν, ίσως κατανοήσουμε τους λόγους της εξαφάνισής τους. Μπορεί, για παράδειγμα, να είχαν υψηλά «κονέ» και γι’ αυτό να είχαν εξαφανιστεί. Για τον ίδιο λόγο μπορεί να επανεμφανίστηκαν. Μπορεί… 


Υ.Γ. Η αρχή έγινε με τον Χρήστο Παππά aka* Χρήστο Λιάπη, ο οποίος ζούσε για πάνω από 15 χρόνια στα Γιάννενα.  Όπως είναι γνωστό, του "χαρίστηκε" η θέση του βουλευτή Επικρατείας. Οποιοσδήποτε χρυσαυγίτης στα Γιάννενα γνωρίζει ότι ο Παππάς δεν είχε ενεργό συμμετοχή όσο ήταν στην πόλη, ούτε σχέσεις με τους εκεί χρυσαυγίτες. Οι τελευταίοι τον είχαν ακουστά σαν κάποιον παλιό που δεν ασχολείτο πλέον, παρά μόνο με την επιχείρησή του. Γι’ αυτόν τον λόγο αν κατεβεί στα Γιάννενα στις επόμενες εκλογές, δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί, παρά την προβολή που έχει…. 

* also known as!

Ristorante Verona