Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Πέθανε ο σωματοφύλακας και τηλεφωνητής του Χίτλερ, Ρόχους Μις



-Πιστός μέχρι το τέλος- 


Ο Ρόχους Μις φορώντας τη στολή της Προσωπικής Σωματοφυλακής του Φύρερ στο Ράστενμπουργκ της Ανατολικής Πρωσίας (1944).

Σε ηλικία 97 ετών, πέθανε, χθες, 5/9, στο Βερολίνο ο Ρόχους Μις ο σωματοφύλακας και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Χίτλερ που ήταν στο πλευρό του ως το τέλος, στο Μπούνκερ (καταφύγιο). Ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε τον Χίτλερ και τον Γκαίμπελς πριν από την αυτοκτονία τους. 


Ο Αδόλφος Χίτλερ και ο σωματοφύλακάς του. 
Ο Μις παρέμεινε πιστός μέχρι το τέλος στον Φύρερ.

Ο Μις είχε καταταγεί στην προσωπική σωματοφυλακή του Χίτλερ, την Leibstandarte SS Adolf Hitler. Μετά το τέλος του πολέμου αιχμαλωτίστηκε και φυλακίστηκε στη Σ. Ένωση για 9 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του υφίστατο βασανιστήρια. Δεν λύγισε, δεν έχασε την πίστη του και δεν έπαυσε μέχρι και την τελευταία στιγμή του να δηλώνει με θάρρος την πίστη του στον Φύρερ και να προσπαθεί με λόγο απλό, οικείο και αληθινό να αποκαταστήσει την αλήθεια. Όσες φορές μιλούσε γι’ αυτόν δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, φέρνοντας έτσι σε αμηχανία κάποιους συνομιλητές του. Δημοσιογράφοι που είχαν συνομιλήσει μαζί του είπαν πως ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία έδινε την εντύπωση ενός «στιβαρού SS»! 


Χθες, ο Ρόχους Μις τράβηξε τον δρόμο που περίμενε για καιρό, τον δρόμο που θα τον φέρει πάλι κοντά στους αγαπημένους του συναγωνιστές και στον αγαπημένο του Αρχηγό. Χθες, ήρθε η ώρα να εκπληρωθεί εκείνο το «auf wiedersehen» που ψιθύρισε μέσα του, στο μπούνκερ, εκείνο το σκληρό απόγευμα της 30ής Απριλίου του ’45… Το auf wiedersehen που ήταν αντίο και ευχή μαζί… 

Ο Ρόχους Μις στη βεράντα του Μπέργκχοφ, το καλοκαίρι του 1941.

Κάποιοι θα πουν πως με τον θάνατό του έκλεισε εντελώς αυτό το κεφάλαιο. Θα πουν πως με τον θάνατο του «τελευταίου επιζώντος και μάρτυρα» έπεσε η αυλαία, θα σπεύσουν να προκαταλάβουν την ιστορία, να ξεγελάσουν τους φόβους τους. Ας είναι… 


Ο επιλοχίας των SS στο σπίτι του στο Βερολίνο

Εμείς, σε αποχαιρετούμε με θλίψη, Ρόχους Μις. Σε ευχαριστούμε. Ήσουν με τους -προσωρινά- ηττημένους μα στάθηκες όρθιος στα ερείπια και υπήρξες ξεχωριστό παράδειγμα πίστης και γενναιότητας. Η μνήμη σου θα μείνει ζωντανή. 


 SIEG HEIL! 


 

Ο Ρόχους Μις κατά την διάρκεια της συνέντευξης στο περιοδικό
 Εθνικοσοσιαλιστική Επιθεώρηση

*O Ρόχους Μις έκανε την τιμή στους Έλληνες Eθνικοσοσιαλιστές να δώσει την τελευταία του συνέντεύξη, τον Ιανουάριο του 2013, στο περιοδικό Εθνικοσοσιαλιστική Επιθεώρηση, στο οποίο και δημοσιεύθηκε.

Δείτε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ: Der Letzte Zeuge (Ο Τελευταίος Μάρτυρας)



Ristorante Verona