Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Το Άγαλμα της Ελευθερίας



Στο άγαλμα της ελευθερίας που φωτίζει τον κόσμο 


 Λευτεριά, Λευτεριά, σχίζει, δαγκάνει 
 τους ουρανούς το στέμμα σου. Το φως σου, 
 χωρίς να καίει, τυφλώνει το λαό σου. 
 Πεταλούδες χρυσές οι Αμερικάνοι, 
 λογαριάζουν πόσα δολάρια κάνει 
 σήμερα το υπερούσιο μέταλλό σου. 

 Λευτεριά, Λευτεριά, θα σ' αγοράσουν 
 έμποροι και κονσόρτσια κι εβραίοι. 
 Είναι πολλά του αιώνος μας τα χρέη, 
 πολλές οι αμαρτίες, που θα διαβάσουν 
 οι γενεές, όταν σε παρομοιάσουν 
 με το πορτραίτο του Dorian Gray. 

 Λευτεριά, Λευτεριά, σε νοσταλγούνε, 
 μακρινά δάση, ρημαγμένοι κήποι, 
 όσοι άνθρωποι προσδέχονται τη λύπη 
 σαν έπαθλο του αγώνος, και μοχθούνε, 
 και τη ζωή τους εξακολουθούνε, 
 νεκροί που η καθιέρωσις τους λείπει. 

 Κ.Γ. Καρυωτάκης 


Θλιβερή η ομολογία Ρουπακιώτη 



«επιχειρήθηκε πολιτική διαχείριση σε δικαστικό πεδίο»

«Αμερικανοεβραϊκές και αμερικανοελληνικές οργανώσεις έρχονταν στην Ελλάδα και πίεζαν για τη Χρυσή Αυγή σαφώς έπαιξε ρόλο αυτό, σαφώς ο Πρωθυπουργός έπρεπε να τους πει κάτι». 

«Από 1η Ιανουαρίου 2014 αναλαμβάνουμε και την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήρχαν πιέσεις και από την Κομισιόν, οι επίτροποι Μούιζνιεκς και Μάλστρομ έλεγαν ούτε ένα νομοσχέδιο δεν καταθέτετε;».

Κάτι ξέρει ο Ρουπακιώτης. Αυτός ήταν που ενώ το αντιρατσιστικό είχε "παγώσει" διότι υπήρχαν αντιδράσεις από την ελληνική κοινωνία αλλά και διάφορους φορείς και οργανισμούς και, εξάλλου, είχε θεωρηθεί επαρκές το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το επανέφερε ξαφνικά προς συζήτηση, στην αρχή του Απριλίου του 2013, πιέζοντας ασφυκτικά για την ψήφισή του και εκβιάζοντας ακόμη και με παραίτησή του. Ποιος δεν θυμάται την περίφημη δήλωσή του ότι "η καρέκλα (η υπουργική) δεν έχει κόλλα"; (τελικά είχε κόλλα, γιατί ο Ρουπακιώτης δεν έλεγε να ξεκολλήσει). Αλλά καθόλου τυχαίος δεν ήταν ο χρόνος (Απρίλιος 2013) που ο Ρουπακιώτης αποφάσισε να θέσει θέμα αντιρατσιστικού. Λίγες ημέρες πριν, τον Μάρτιο, είχε συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη η Εκτελεστική Επιτροπή του WJC, η οποία με Ψήφισμά της ζήτησε  από "τις ελληνικές Αρχές: να λάβουν σοβαρά και συγκεκριμένα μέτρα κατά της άρνησης του Ολοκαυτώματος, του αντισημιτισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να εφαρμόσουν όλους τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς που ισχύουν σ΄ αυτόν τον τομέα και να ενώσουν όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις ενάντια στους εχθρούς της δημοκρατίας, ώστε να μην επιτραπεί να διολισθήσει η κοινωνία στο σκοτάδι του ρατσιστικού μίσους και του αντισημιτισμού". Έχει ιδίαν πείρα, λοιπόν, ο Ρουπακιώτης και ξέρει καλά τι λέει.

Ristorante Verona