Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΨΥΧΟΠΑΘΕΙΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΤΕΡΡΙΨΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ



Στον αέρα οι συνομιλίες για την συντριβή
Τις υπέκλεψαν οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας - Ακούστε το ηχητικό


Οι Ουκρανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ηχητικα ντοκουμέντα στα οποία ακούγονται φιλορώσοι αυτονομιστές να παραδέχονται ότι κατέρριψαν αεροσκάφος -στη συνέχεια αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για επιβατηγό.  

Οι ουκρανικές υπηρεσίες υπέκλεψαν συνομιλίες ανάμεσα στον διοικητή των φιλορώσων αυτονομιστών Ιγκορ Βέζλερ (Μπες) , το ρώσο συνταγματάρχη Βασίλ Μικολάιοβιτς Γκεράνιν και τον στρατιωτικό διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν που συζητούν την κατάρριψη του αεροπλάνου. 

Στην πρώτη συνομιλία ο Ιγκορ Μπέζλερ φέρεται να λέει στον Γκεράνιν: "Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο". Σε άλλη συνομιλία, κάποιος ονόματι "Γκρεκ" και κάποιος "ταγματάρχης" συζητούν την κατάρριψη του αεροπλάνου με τον τελευταίο να δηλώνει με βεβαιότητα ότι πρόκειται για πολιτικό, και όχι για στρατιωτικό, αεροσκάφος. Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνομιλητή του, ο "ταγματάρχης" λέει ότι στα συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί όπλα, αλλά μόνο μη στρατιωτικά αντικείμενα και ότι το μοναδικό επίσημο έγγραφο είναι "η ταυτότητα ενός φοιτητή από την Ινδονησία...". 

Σε άλλη συνομιλία ένας αυτονομιστής φέρεται να συνομιλεί με τον διοικητή των Κοζάκων Μίκολα Κοζίτσιν για να του πει ότι "τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν πολιτικό αεροσκάφος". "Επεσε έξω από το Χράμποβο... υπάρχουν πολλά πτώματα γυναικών και παιδιών...στην τηλεόραση λένε ότι ήταν ένα ουκρανικό, μεταγωγικό Antonov-26, αλλά η ταμπέλα λέει 'Malaysia Airlines'. Τι γύρευε πάνω από την Ουκρανία;" , λέει ο συνομιλητής και ο Κοζίτσιν απαντά: "Μετέφερε κατασκόπους. Γιατί στο διάολο πετάνε, εδώ γίνεται πόλεμος".

  


RV