Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ICH HATT’ EINEN KAMERADEN


Matt Koehl 

Με μεγάλη λύπη σάς ανακοινώνουμε ότι ο  Commander Matt Koehl απεβίωσε κατά τη διάρκεια του ύπνου του, την νύχτα μεταξύ της 9ης και 10ης Οκτωβρίου 2014, στα 79 του χρόνια.

Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφραστεί η απώλειά του, σε ΄μας, που ήμασταν κοντά του, και στην Ιδέα, για την οποία τόσο ανιδιοτελώς πολέμησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Η θαυμάσια ευφυΐα του, οι γλωσσικές του ικανότητες και το μεγάλο ταλέντο του στη μουσική θα του είχαν ανοίξει όλες τις πόρτες στην κοινωνία, αν ο ίδιος δεν είχε ακούσει το εσωτερικό του κάλεσμα για την πάλη υπέρ της Εθνικοσοσιαλιστικής Ιδέας. Δεν είναι αυτός ο καιρός, ούτε ο τόπος για να συζητηθούν τα επιτεύγματα ή οι απογοητεύσεις του. Όλη τη ζωή του έκανε αυτό που θεωρούσε σωστό, χωρίς ποτέ να σκέφτεται για τις συνέπειες.

Το Κίνημα ήταν η ζωή του – μα η ζωή του ήταν κάτι πολύ περισσότερο από το Κίνημα. Η αίσθηση του χιούμορ του, η εκτενής γνώση του για τόσα πολλά θέματα και το ανήσυχο πνεύμα του, έδιδαν μεγάλη χαρά το να βρίσκεσαι κοντά του. Έχω περάσει πολλούς μήνες, στο δρόμο, με τον Matt Koehl τα τελευταία 40 χρόνια, και δεν ήταν ποτέ ανιαροί. 

Νιώθω μια ατελείωτη ευγνωμοσύνη για το προνόμιο της γνωριμίας μου με αυτόν τον ιδιαίτερο άνδρα και για τις γνώσεις που τόσο πρόθυμα μοιραζόταν μαζί μου. Μπορεί να είχαμε διαφωνίες για αυτό, εκείνο ή το άλλο, μα τέτοιου είδους διαφωνίες δεν έστεκαν εμπόδιο στην φιλία μας. Πίσω από την δημόσια μορφή του Matt Koehl, του Αρχηγού, υπήρχε ο άνθρωπος Matt Koehl, ο άνθρωπος που ελάχιστοι γνώρισαν, μα του οποίου η θαλπωρή και το πνεύμα έδιδαν ζωή – ακόμη κι όταν ο δρόμος ήταν δύσβατος.

Δεν θα ξεχαστεί ποτέ!

Ας κατανοήσετε σας παρακαλώ ότι αυτοί είναι δύσκολοι καιροί, εδώ, στην Nordland. Υπάρχουν πάρα πολλές αποφάσεις να παρθούν – και πολλά ζητήματα να ξεκαθαριστούν.  Σας παρακαλώ να δείξετε κατανόηση και να έχετε λίγη υπομονή. Θα σας κρατάμε ενήμερους, μα ίσως αυτό πάρει κάποιον καιρό.


Don Jay