Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η μάχη της Κρήτης και οι όψιμοι αντιναζί


Operation Merkur

Με άρθρο του ο υποψήφιος της χρυσής αυγής στην Κρήτη, Γιώργος  Σπυρόπουλος, επιχειρώντας να δρέψει και αυτός αντιναζιστικές δάφνες, διαμαρτύρεται για την ανακήρυξη του Γερμανού συγγραφέα Χάινς Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απειλεί μάλιστα με ''δυναμικές κινητοποιήσεις''!  Ο λόγος είναι η "άλλη άποψη" που έχει εκφράσει ο ανωτέρω συγγραφέας για τη Μάχη της Κρήτης και γενικώς την "αντίσταση" του νησιού, άποψη η οποία βρίσκεται πολύ πιο κοντά στην ιστορική αλήθεια απ' ό,τι η παραμύθα που μας σερβίρουν χρόνια τώρα (και η οποία, άλλωστε, διαψεύδεται περίτρανα αν δει κανείς φωτογραφίες της εποχής).

Διαβάστε τι γράφει ο αντιναζί υποψήφιος, ο οποίος εκτός από αντιναζί είναι και αντιγερμανός:

"Μετά την οικονομική γερμανική κατοχή, ήρθε να μας κατσικωθεί στην Κρήτη και ο γερμανός συγγραφέας Χάινς Ρίχτερ, τον οποίο έχουν προτείνει οι «αντιναζιστές» πανεπιστημιακοί, ως επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έτσι  λοιπόν όλη την καλή διάθεση πού έχουμε, να τους ενημερώσουμε για τα έργα και τις συγγραφικές ημέρες του εν λόγω κυρίου, και ας αποφασίσουν για το τι προτίθενται να κάνουν μετά τις αποκαλύψεις μας!
Ο εν λόγω συγγραφέας, στο τελευταίο συγγραφικό του έργο, με θέμα 'Η Μάχη της Κρήτης', χαρακτήρισε τον Κρητικό Λαό, τις Ελληνικές  Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Χωροφυλακή, που πολέμησαν για την ελευθερία τους, ως ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ και ως ανθρώπους, οι οποίοι, αγωνίστηκαν με βάρβαρα μέσα και βρώμικο και κτηνώδη τρόπο –εάν είναι δυνατόν- για την ελευθερία του τόπου τους, ενάντια στον γερμανό κατακτητή.
Εδώ φυσικά μαθαίνουμε, μετά από 75 χρόνια και την αλήθεια, δεδομένου πως στο βιβλίο ανατρέπεται η ιστορική πραγματικότητα, αφού δεν αναγράφει πουθενά για την βρετανική κοινοπολιτεία, η οποία άφησε στο έλεος του Θεού την Κρήτη και για τις γερμανικές βαρβαρότητες που συντελέστηκαν αργότερα στο νησί.
Σε περίπτωση που προχωρήσει η αναγόρευση του Χάινς Ρίχτερ ως επίτιμου διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ  θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην συντελεστεί κάτι τέτοιο.
Τελικά, ακόμη δεν μας έχουν πει… ποιοι είναι οι αληθινοί «ναζί».

 Γιώργος  Σπυρόπουλος
Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης, με την Ελληνική Αυγή για την Κρήτη"






Γερμανοί αλεξιπτωτιστές συλλαμβάνουν αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ''Ερμής''.
Για να δούμε όμως τι ενόχλησε τον χρυσαυγίτη υποψήφιο. Ο συγγραφέας Χάινς Ρίχτερ, γνωστός αντιναζί, στο βιβλίο του ''Η μάχη της Κρήτης'' λέει τα εξής: 

''Οι συνέπειες της Μάχης της Κρήτης.....οι ισχυρισμοί αυτοί ανήκουν στη σφαίρα του μύθου''..

''Το επαναλαμβανόμενο επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις ΜΑΡΙΤΑ και ΕΡΜΗΣ καθυστέρησαν κατά έξι εβδομάδες τη γερμανική επίθεση εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.....ζει ως μύθος τον οποίο τείνουν να πιστεύουν οι Έλληνες''.

''Με το να καλλιεργείται η ψευδαίσθηση, ότι η ελληνική συμβολή στον πόλεμο ήταν αποφασιστικής σημασίας για τη νίκη των Συμμάχων,τονώνεται το ελληνικό εθνικό φρόνημα''.



Μνημείο αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη
Fallschirmjäger memorial


... ''νίκη των αλεξιπτωτιστών στην Κρήτη''.( ο ίδιος αναφέρει, όπως και πολλοί άλλοι συγγραφείς, ότι το ύψ.107 -και το αεροδρόμιο Μάλεμε, που έκριναν τη Μάχη της Κρήτης- εγκαταλείφθηκε από τους αμυνόμενους Νεοζηλανδούς και οι αλεξιπτωτιστές το κατέλαβαν αμαχητί). 

''Η Μάχη της Κρήτης έγινε ένας στρατιωτικός μύθος''.

''Οι Έλληνες και οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές θαυμάζουν τις στρατιωτικές επιδόσεις των Γερμανών αλεξιπτωτιστών, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο''.




 Βρετανοί παραδίνονται σε Γερμανούς αλεξιπτωτιστές 

''Η Μάχη περιγράφεται ως ιπποτική και δίκαιη''.

''Η γερμανική πλευρά δυσκολεύεται να καταλήξει σε αντικειμενική αξιολόγηση της επιχείρησης....''

''Έχει φτάσει ο καιρός να προσπαθήσει και η γερμανική πλευρά να καταλήξει σε μια πιο αντικειμενική εικόνα''.

''....Όταν αναπτύχθηκε ο ανταρτοπόλεμος.....ο αγώνας αυτός δεν ήταν πια καθαρός και έντιμος, αλλά βρώμικος και κτηνώδης ''.

Και λίγα λέει.  Η μάχη της Κρήτης ήταν ένα έπος χωρίς προηγούμενο στην πολεμική ιστορία. Αρκεί κανείς και μόνο να σκεφτεί ότι οι επιτιθέμενοι ήταν πέντε φορές λιγότεροι από τους αμυνόμενους!  

Συστήνουμε, πάντως, στους όψιμους αντιναζί το λεύκωμα των εκδόσεων ''Ταξιδευτής'' με τίτλο ''Ο γερμανικός Ιανός'' και υπότιτλο ''Φωτογραφίες της κατοχής στην Κρήτη από τα γερμανικά αρχεία του Bundesarchiv''. 


Σ' αυτό, λοιπόν, θα βρουν ενδιαφέρουσες φωτογραφίες με τα "κτήνη" να χορεύουν με νεαρές Κρητικοπούλες, να παίζουν θέατρο, να προσφέρουν με αβρότητα και ευγένεια λουλούδια σ' αυτές, οι οποίες τα δέχονταν με μεγάλη ευχαρίστηση και άλλα πολλά...  Όχι, κανείς ναζιστοφάγος δεν τις κούρεψε μετά, δεν τις διαπόμπευσε. Συνέχισαν να ζουν κανονικά στο νησί, κρατώντας τη γλυκιά ανάμνηση...

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Σβάστικα κυμάτιζε περήφανα στην Κρήτη ακόμη και μετά τη λήξη του Β'Ππ, αφού οι Γερμανοί είχαν παραμείνει εκεί και ουδείς αντιστεκόταν...

Παραθέτουμε παρακάτω ένα έγγραφο το οποίο και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους με τα όσα λέει.


Όσο για τη χρυσή αυγή, δεν έχει πάτο το βαρέλι... 

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ - 1941


Ristorante Verona