Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ουκρανία: Ενας νεκρός, 100 τραυματίες και 30 συλληφθέντες έξω από τη Βουλή



Συνολικά 265 βουλευτές, όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών είναι 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης για μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας σε μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία βουλευτές που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου, το οποίο θεωρούν "αντι-ουκρανικό" και "φιλο-Πουτινικό", απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό βήμα φωνάζοντας "Ντροπή!".


Κατά την έξοδο από το κοινοβούλιο, διαδηλωτές εκτόξευσαν καπνογόνες χειροβομβίδες προκαλώντας σύννεφα μαύρου και λευκού καπνού μπροστά από το κοινοβούλιο και δακρυγόνα χρησιμοποιήθηκαν και από τα δύο στρατόπεδα, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.


Νωρίς το πρωί, εκατοντάδες υποστηρικτές του εθνικιστικού κόμματος Svoboda συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν εναντίον της μεταρρύθμισης, ενώ το κίνημα Pravy Sector δήλωσε ότι είχε αποκλείσει την κυκλοφορία στον δρόμο μπροστά από τη Βουλή.

Την έγκριση του νομοσχεδίου είχαν απαιτήσει οι δυτικοί "σύμμαχοι" της Ουκρανίας. 

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα ο σύμβουλος του Κρεμλίνου σε συνέντευξη Τύπου. 
Ristorante Verona