Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Γιατί θέλουν να μας βγάλουν από την Σένγκεν


 Χριστοδουλοπούλου: Ιθαγένεια σε όλους


Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, αλλά και σε όσα δεν γεννήθηκαν αλλά μεγάλωσαν στην Ελλάδα. 


Αβραμόπουλος: έχουμε ρίξει τοίχους και φράκτες



«Έχουμε ρίξει τους τοίχους και τους φράχτες και διαπιστώνουμε τώρα ότι κάποιοι τους υψώνουν ξανά», οι μετανάστες και πρόσφυγες «δεν είναι εχθροί μας, και εμείς δεν είμαστε μια Ευρώπη - φρούριο». Πρόκειται για ανθρώπους που αναζητούν προστασία, ενώ υπογράμμισε ότι «έχουμε ηθική και νομική υποχρέωση να τους την προσφέρουμε».


Τσίπρας: Και τι έγινε αν βγάλουν από την Σένγκεν;




Πανούσης: να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν




«Εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνουν τι τους λέμε, τότε να σπάσουμε τη συνθήκη Σένγκεν και να δώσουμε χαρτιά σε 300.000 μετανάστες που θα διαχυθούν στην Ευρώπη» 


Φλαμπουράρης για μετανάστες: Να τους δώσουμε διαβατήρια...


Την παροχή διαβατηρίων στους χιλιάδες μετανάστες που κατακλύζουν την ελληνική επικράτεια πρότεινε ως λύση στο πρόβλημα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. 
''Το μόνο τρόπο που βλέπω είναι να τους δώσουμε διαβατήρια. Εγώ... Αν με πιέζουν, δεν το λύνει η Ευρώπη... Πείτε μου πώς θα λυθεί...'' 


Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με μετανάστες



Οι θέσεις του Σύριζα για τους λαθρομετανάστες


  • Διαπραγμάτευση ενός νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με αναλογική και ισότιμη κατανομή βαρών στα κράτη-μέλη και με διεκδίκηση ουσιαστικής και αποτελεσματικής ευρωπαϊκής στήριξης της πολιτικής που ασκείται σε εθνικό επίπεδο.
  • Σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος.
  • Εξορθολογισμός του νομικού και θεσμικού πλαισίου για την νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και την ισότιμη ένταξή τους.



Παυλόπουλος: Ευχαριστούμε πολύ τους μετανάστες που επιλέγουν την χώρα μας 




Τσίπρας: παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων


Τσίπρας : «Να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα τα ζητήματα που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής….Με τη σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος»



Τα ταξιδιωτικά έγγραφα είναι, όπως γνωρίζουμε, το διαβατήριο και η ταυτότητα. Η Ελλάδα μπορεί να εκδώσει τα έγγραφα αυτά μόνο σε Έλληνες πολίτες και όχι σε πολίτες άλλων κρατών. O κ. Τσίπρας μας λέει δηλαδή ότι θα κάνει Έλληνες όλους τους μετανάστες. Επειδή, όμως, αυτό δεν είναι νόμιμο,  η χορήγηση μη νόμιμων εγγράφων από την Ελλάδα θα οδηγούσε αυτόματα στο κλείσιμο των συνόρων της ακόμα και για τους Έλληνες πολίτες που θα αδυνατούσαν πλέον να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Δηλαδή να μας βγάλουν από τη συνθήκη του Σένγκεν. 

Ristorante Verona