Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Η Πολωνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να εκκαθαρίσει τα κρατικά ΜΜΕ από τους Μαρξιστές





Η Πολωνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο για να εκκαθαρίσει τα κρατικά ΜΜΕ από τους Μαρξιστές, οι οποίοι προωθούν την «ανάμιξη των πολιτισμών και των φυλών» και «έναν κόσμο φτιαγμένο από ποδηλάτες και χορτοφάγους που χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμη ενέργεια» και «αντιμάχονται κάθε μορφή θρησκείας».

Ο νόμος για τα «εθνικά ΜΜΕ» ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από τη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Kόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), με απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, και θα υποβληθεί στον Πολωνό Πρόεδρο για υπογραφή.

Υπερασπιζόμενος το νόμο σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, ο Πολωνός ΥΠΕΞ Witold Waszczykowski είπε ότι ο νόμος θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στα ιδιωτικά ΜΜΕ της Πολωνίας, που προωθούν φιλελεύθερες αξίες και είναι προκατειλημμένα κατά της κυβέρνησης.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση ακολούθησε αριστερό πρόγραμμα (στα κρατικά ΜΜΕ)», δήλωσε ο Υπουργός Waszczykowski.
«Ήταν σαν να έχει δημιουργηθεί ο κόσμος σύμφωνα με ένα Μαρξιστικό μοντέλο και να πρέπει να αναπτυχθεί αυτόματα προς μία μόνο κατεύθυνση – ένα νέο μείγμα πολιτισμών και φυλών, έναν κόσμο φτιαγμένο από ποδηλάτες και χορτοφάγους, που χρησιμοποιούν μόνο ανανεώσιμη ενέργεια και αντιμάχονται κάθε μορφή θρησκείας».


«Αυτές οι πολιτικές δεν έχουν καμία σχέση με τις παραδοσιακές πολωνικές αξίες», συνέχισε,  ορίζοντας αυτές ως «τις παραδόσεις, την γνώση της ιστορίας, τον πατριωτισμό, την πίστη στον Θεό, την φυσιολογική οικογενειακή ζωή μεταξύ του συζύγου και της συζύγου».

Σκοπός του νέου νόμου, είπε ο Υπουργός Waszczykowski, είναι να δώσει την δυνατότητα στην κυβέρνηση «να γιατρέψει την χώρα μας από αυτές τις ασθένειες [που προωθούνταν προηγουμένως], ώστε αυτή να επανακάμψει».

Ο νέος νόμος δίνει στην κυβέρνηση το δικαίωμα να απολύει τους επικεφαλής των ήδη υφισταμένων κρατικών επιχειρήσεων ΜΜΕ, των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών φορέων, της υπηρεσίας τηλεόρασης TVP, και της ραδιοφωνικής υπηρεσίας Polskie Radio, χωρίς να απαιτείται δικαστική απόφαση, όπως προηγουμένως.

Σε άλλες δηλώσεις του στην Bild, ο Υπουργός Waszczykowski ανέφερε πως «είναι περίεργο το ότι τα πολωνικά ΜΜΕ ελέγχονται σε τόσο μεγάλο βαθμό από ξένους εκδότες».

Προχώρησε συζητώντας την στάση της πολωνικής κυβέρνησης απέναντι στην εισβολή μη λευκών «προσφύγων» στην Ευρώπη.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις άλλου κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι «πρόσφυγες» προτιμούν «να πίνουν καφέ στο Unter den Linden [στο Βερολίνο] παρά να απελευθερώσουν την χώρα τους» ο Υπουργός Waszczykowski δήλωσε ότι «Για αιώνες, οι Πολωνοί πολεμούσαν για την ελευθερία του έθνους τους, στην πατρίδα τους και στο εξωτερικό». «Όμως τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί μεταξύ όλων αυτών των νέων ανδρών από την Συρία και το Ιράκ, δεν υπάρχει κανείς που να θέλει να ελευθερώσει την πατρίδα του». 

Ristorante Verona