Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ...Ιταλικές μυστικές υπηρεσίες: Mεγάλος ο κίνδυνος να εδραιωθούν στην περιοχή των Βαλκανίων βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης ικανές να στηρίξουν τρομοκρατικά σχέδια κατά ευρωπαϊκών χωρών




«Ο κίνδυνος επιθέσεων των ισλαμιστών τρομοκρατών στην Ευρώπη είναι υψηλός» σύμφωνα με την ετήσια έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών που κοινοποιήθηκε σήμερα στο ιταλικό κοινοβούλιο.

«Μπορεί να τεθούν σε εφαρμογή επιθέσεις “θεαματικού χαρακτήρα” σαν και αυτές του Παρισιού», προσθέτουν οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τις οποίες «με τα τραγικά συμβάντα του Παρισιού ξεκίνησε μια στρατηγική επίθεση κατά της Δύσης η οποία πρόκειται να συνεχισθεί».

Η ετήσια αυτή έκθεση προσθέτει ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις σχετικά με κινδύνους παρείσδυσης τρομοκρατών στις μεταναστευτικές ροές από την βόρειο Αφρική» ενώ ο κίνδυνος είναι «ουσιαστικότερος σε ότι αφορά τα Βαλκάνια»

Χάρτης στον οποίο απεικονίζονται οι περιοχές που οι ηγέτες του ISIS επιδιώκουν να καταλάβουν με Ιερό Πόλεμο προκειμένου να αποτελέσουν επαρχίες του χαλιφάτου τους. 

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ιταλίας εξηγούν σχετικά ότι από τα Βαλκάνια περνούν πολλοί λεγόμενοι «ξένοι μαχητές» οι οποίοι κατευθύνονται στην Μέση Ανατολή και στην Βόρειο Αφρική, ενώ υπάρχουν και «ριζωμένες εξτρεμιστικές πραγματικότητες».

Υπάρχει, δηλαδή, ένας «εν δυνάμει αποσταθεροποιητικός κίνδυνος», όσο και «η πιθανότητα να εδραιωθούν στην περιοχή των Βαλκανίων βάσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης ικανές να στηρίξουν τρομοκρατικά σχέδια κατά ευρωπαϊκών χωρών».