Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν προβοκάτσια και αμφισβητούν το Αγαθονήσι




«Παίζοντας» το γνωστό παιχνίδι με «την φωτιά» και φωνασκώντας   στην διεθνή κοινότητα κατά της Ελλάδος,   η Άγκυρα ετοιμάζεται να προκαλέσει μείζον στρατιωτικό επεισόδιο στο Αιγαίο …ακόμη πιο «σοβαρό» από αυτό στον Έβρο…παρουσιάζοντας μάλιστα και τουρκικό βίντεο από την άσκηση EFES 2017…λόγω δέσμευσης από τις ελληνικές δυνάμεις τεσσάρων περιοχών στο Αιγαίο που κλείνουν τον τουρκικό στόλο στα Στενά. 

Την ίδια στιγμή με αφορμή  δημοσίευμα  στο kalymnos-news.gr «Ψηλά οι σημαίες από τους λιγοστούς μαθητές το ακριτικού Αγαθονησίου» η τουρκική εφημερίδα Yenicag  με ένα προκλητικό άρθρο του δημοσιογράφου Αχμετ Τακάν, που φέρει τίτλο «Binali Bey … Η ελληνική σημαία κυματίζει στο τουρκικό έδαφος …» αμφισβητεί την Ελληνικότητα του νησιού. Το σίγουρο είναι πως οι Τούρκοι θα ετοιμάσουν προβοκάτσια το επόμενο χρονικό διάστημα, δεν βγαίνουν τυχαία αυτά τα δημοσιεύματα.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος απευθυνόμενος στο Τούρκο Πρωθυπουργό Binali Yildirim, κάνει αναφορά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου 2018 στο ακριτικό νησί για την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου  με την Ελλάδα.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του, στον Πρόεδρο Ερντογάν, στον Πρωθυπουργό και τους  Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας της Τουρκίας,  λέγοντας ότι παρακολούθησαν τους τουρίστες ως τουρίστες, ενώ το Αγαθονήσι ,στην τουρκική γη όπως την χαρακτηρίζει, γινόταν εκδήλωση με ελληνικές σημαίες.

Δείτε το δημοσίευμα στην τουρκική εφημερίδα.




RV