Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης διέταξε να συνεχιστεί η προφυλάκιση των δύο στρατιωτικών



Απέρριψαν οι Τούρκοι δικαστές το αίτημα αποφυλάκισης του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη. 

Το τουρκικό δικαστήριο στην Αδριανούπολη απέρριψε το πρωί της Τρίτης 27 Μαρτίου που αίτημα που κατέθεσαν εκ νέου οι δικηγόροι των δύο φυλακισμένων Ελλήνων στρατιωτικών για υπό όρους αποφυλάκιση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη.

Η δυσμενής εξέλιξη στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της τουρκικής στρατοχωροφυλακής την 1η Μαρτίου στις Καστανιές, έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την ευρωτουρκική συνάντηση κορυφής στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

«Οι Τούρκοι δικαστές θα εκτιμήσουν το θέμα στη σωστή του διάσταση» ήταν η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον συνομιλητή του να ασκήσει την επιρροή του ώστε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί να αποφυλακιστούν το συντομότερο ώστε να κάνουν Πάσχα με τις οικογένειές τους.

Πατέρας λοχία Κούκλατζη: Δεν έχουμε ενημέρωση

«Έχω δεχτεί καταιγισμό τηλεφωνημάτων αλλά εμείς αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πάμε την Παρασκευή για επισκεπτήριο κι ότι την Παρασκευή θα γίνει η αίτηση αποφυλάκισης των παιδιών. Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από κανέναν αν κάτι επισπεύδεται σήμερα ή αύριο. Εμείς ό,τι ενημέρωση έχουμε από πλευράς Αδριανούπολης είναι από την πρόξενο και αυτή τη στιγμή δεν μας έχουν πει κάτι» δήλωσε στο protothema.gr ο Νίκος Κούκλατζης.

RV