Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο «Γκρίζος Λύκος» Ντ. Μπαχτσελί απειλεί την Ελλάδα: «Ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους προγόνους σας!»



Ο κυβερνητικός εταίρος του Ρ.Τ.Ερντογάν και επικεφαλής του Εθνικιστικού Κινήματος (που εκπροσωπεί τους γκρίζους λύκους), Ντεβλέτ Μπαχτεσλί προχώρησε σε μια ακραία δήλωση μίσους κατά των Ελλήνων.


«Αυτό το άτομο στις Βρυξέλλες, χωρίς να κοκκινίσει είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο και αν το κάνει αυτό θα είναι σα να πυροβολεί τα πόδια της», είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τσίπρα από την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Και τότε θυμήθηκε τα όσα εγκληματικά έκαναν οι δικοί του πρόγονοι στην Μικρά Ασία και στον Πόντο σκοτώνοντας γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους: «Όλο ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας και ο πάτος της θάλασσας είναι γεμάτος με τους παππούδες όσων εκστόμισαν κενά λόγια. Υπέστησαν τις συνέπειες όταν προσπάθησαν να κυκλώσουν την Τουρκία. Δεν είναι αστείο», είπε ο Μπαχτσελί.

Πριν από περίπου έναν μήνα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε δηλώσει: 

«Ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στις 26 Φεβρουαρίου εύστοχα ανακοίνωσε τα όρια του Έλληνα ομολόγου του και είπε να εξηγήσουν καλά σε αυτό το κακομαθημενο παιδί και να μην δοκιμάζουν την υπομονή μας. Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες. Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται»

RV