Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Νέα πρόκληση: Η Τουρκία καλεί τον Έλληνα ΑΚΑΜ στην Άγκυρα για εξηγήσεις λόγω “ΗΝΙΟΧΟΥ”! ενώ την ίδια στιγμή αποκλείει το Καστελόριζο για άσκηση έρευνας - διάσωσης




Νέο επεισόδιο έχουμε στα ελληνοτουρκικά. Η Άγκυρα διαμαρτυρήθηκε στον Έλληνα Ακόλουθο Άμυνας για τις πτήσεις των αμερικανικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ», όπως αναφέρει το armyvoice.gr.

Η Άγκυρα εξέφρασε τη δυσφορία της επειδή τα αεροσκάφη που συμμετέχουν στην διεθνή άσκηση, πέταξαν πάνω από περιοχές που η Τουρκία χαρακτηρίζει ως αποστρατιωτικοποιημένες ζώνες!


Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ, κλήθηκε χθες ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος να δώσει εξηγήσεις!

Άμεσα ενημερώθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην Αθήνα. Η Τουρκία επικαλείται το «διεθνές δίκαιο» το οποίο βέβαια το ερμηνεύει κατά το δοκούν. Περισσότερα εδώ

Την ίδια στιγμή ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, εξέπεμψε οδηγία προς ναυτιλομένους με την οποία αποκλείει το Καστελόριζο για τη διεξαγωγή άσκησης έρευνας και διάσωσης. 



Όπως προκλητικά αναφέρεται στην τουρκική Νavtex η περιοχή που δεσμεύεται είναι εκτός ξένων χωρικών υδάτων και προγραματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου, δηλαδή μια ημέρα μετά την ευρω-τουρκική σύνοδο της Βάρνας, και το διάστημα που έχει ορίσει είναι από τις δώδεκα το μεσημέρι έως στις τέσσερις το απόγευμα. 
Περισσότερα εδώ

RV