Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Λευκωσία: Ισλαμιστές επιτέθηκαν με σκεπάρνι στους πιστούς στην εκκλησία



Τρόμος προκλήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στους πιστούς στην εκκλησία της Φανερωμένης στο κέντρο της παλιάς πόλης στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρουν  μαρτυρίες περί τους 20 αλλοδαπούς σκόρπισαν τον απόλυτο τρόμο στον προαύλιο χώρο.


Βρίζοντας τους πιστούς οι οποίοι βρίσκονταν εντός του ναού, προκαλούσαν ανησυχία για αρκετή ώρα. Νεαρός φέρεται να έτρεχε κρατώντας σκεπάρνι στο χέρι και να προκαλεί συμπλοκές με τους άλλους παρευρισκόμενους στον προαύλιο χώρο, απειλώντας μάλιστα και πιστούς. 
Πιστοί οι οποίοι εξήλθαν του ναού λόγω της ανησυχίας που προκλήθηκε, κάλεσαν περίπολο της Αστυνομίας, το οποίο έφθασε επί τόπου προς ενίσχυση της μιας αστυνομικού η οποία βρισκόταν εκεί.
Όπως αναφέρουν ίδιες μαρτυρίες, ο νεαρός που κρατούσε το σκεπάρνι, με την εμφάνιση της αστυνομίας εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Παράπονο των ατόμων που βρίσκονταν εντός του ναού κάνουν λόγο για καθυστέρηση στην έλευση της Αστυνομίας (ήρθαν 40 λεπτά αφότου έγινε η πρώτη κλήση στις 19.00) και συμπληρώνουν ότι η οχληρία που δεν είναι φαινόμενο μιας νύχτας αλλά καθημερινό. 
Σχόλιο:
Επί μία ώρα:

1. 20 άτομα έβριζαν τους πιστούς. 
 
2. Ένας έτρεχε πάνω κάτω με ένα σκεπάρνι απειλώντας τους πάντες.

3. Μια αστυνομικός τους κοίταζε χωρίς να ειδοποιήσει συναδέλφους της ούτε προσπάθησε να συλλάβει τον οπλοφορούντα με σκεπάρνι.

4. Βγήκαν οι πιστοί και κάλεσαν την αστυνομία, αφού η αστυνομικός δεν το έκανε ως όφειλε, ούτε έβγαλε το όπλο της για να συλλάβει ή να εκφοβίσει τους ταραξίες.
Μετά από μία ώρα (ο ισλαμιστής με το σκεπάρνι εν τω μεταξύ έτρεχε πάνω κάτω ακατάπαυστα):

1. Ήρθε ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας και αυτός με το σκεπάρνι εξαφανίστηκε (τρέχοντας με την φόρα που είχε).

2. Οι άλλοι 19 αλλοδαποί μουσουλμάνοι δεν μάθαμε τί έγιναν.

3. Η αστυνομία δεν συνέλαβε κανέναν.

4. Δεν μάθαμε αν τιμώρησε κάποιος την αστυνομικό, που με την αδράνειά της έθεσε σε κίνδυνο Κύπριους πολίτες.

 RV