Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Πούτιν: Προτεραιότητά μας η παράδοση των S-400 στην Αγκυρα

 
 
Δεν αποκλείεται η παράδοση ενός συστήματος από την Συρία εδώ και τώρα. Οι Ρώσοι είχαν μεταφέρει τους τελευταίους μήνες αρκετά συστήματα S-400 και S-300/350 στην Συρία συνεπώς μπορεί να διατεθεί ένα τώρα. 
Ο Πούτιν δήλωσε ότι οι προοπτικές για περαιτέρω παραδόσεις προηγμένων ρωσικών αμυντικών προϊόντων στην Τουρκία θα συζητηθεί διεξοδικά σε μια συνάντηση μιας σχετικής διακυβερνητικής επιτροπής.


Ως προτεραιτότητα στην στρατιωτική συνεργασία Μόσχας και Αγκυρας χαρακτήρισε σήμερα ο Πούτιν την παράδοση των συστοιχιών πυραύλων εδάφους - αέρος S-400 στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Η προτεραιότητα στη συνεργασία (Ρωσίας-Τουρκίας) στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας της παράδοσης συστημάτων συστοιχίας πυραυλικών συστημάτων S-400 Triumf», τόνισε ο Πούτιν σε μια συνάντηση του Συμβουλίου Συνεργασίας Ρωσίας – Τουρκίας στην τουρκική πρωτεύουσα στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην χώρα, όπου ανακοινώθηκε παρούσια του Τούρκου Ερντογάν η επίσημη έναρξη της κατασκευής του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας, ο οποίος θα τεθεί σε λειτουργία το 2023.
Ευγνωμονώ την Τουρκία για την επένδυση στο Άκουγιου 


Ευγνώμων για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να προσδώσει στο πρόγραμμα του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου καθεστώς στρατηγικής επένδυσης δήλωσε την Τρίτη από την Άγκυρα ο Πούτιν που επισκέπτεται την Τουρκία στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Τουρκίας – Ρωσίας - Ιράν.

Ο ρώσος απάντησε στις έντονες περιβαλλοντικές ανησυχίες, εσωτερικές και διεθνείς, λέγοντας ότι η κατασκευή του φαραωνικού έργου θα είναι σύμφωνη με τις υψηλότερες προδιαγραφές για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Rosatom κατέχει την 
πλειοψηφία των μετοχών του έργου του Άκουγιου, με 51%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 49% θα διατεθεί σε τουρκικό κονσόρτσιουμ. 

«Το Άκουγιου είναι απάντηση σε όσους λένε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στην Τουρκία για τους ξένους επενδυτές» τόνισε από την πλευρά του το απόγευμα της Δευτέρας ο
Ερντογάν ενόψει της τελετής εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού.
πηγή
RV