Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Η Βρετανία διακόπτει κάθε διπλωματική επαφή με την Ρωσία




Απελαύνονται 23 Ρώσοι διπλωμάτες 

Διπλωματικό πόλεμο στη Ρωσία κήρυξε η Βρετανία παρά τις απειλές της Μόσχας. Αιτία η απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκρίπαλ. Ο Ρώσος, πρώην διπλός πράκτορας και η κόρη του δηλητηριάστηκαν από νευροπαραλυτικό αέριο και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Η Ρωσία είναι «ένοχη» για τη δηλητηρίαση του Σκριπάλ, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Από το βήμα της βρετανικής Βουλής, η πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών από το Ηνωμένο Βασίλειο!

Και όχι μόνο αυτό: ανακοίνωσε ότι διακόπτονται όλες οι διπλωματικές επαφές σε ανώτατο επίπεδο και αποσύρεται η πρόσκληση στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ να επισκεφτεί τη χώρα!

Μέι: Έχετε μια εβδομάδα να φύγετε από τη Βρετανία!


Η Βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μεγαλύτερη απέλαση από το Λονδίνο εδώ και 30 χρόνια θα υποβαθμίσει τις ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βρετανία για τα επόμενα χρόνια.

«Θα παγώσουμε ρωσικά περιουσιακά στοιχεία όπου υπάρχουν αποδείξεις ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να απειλήσουν τη ζωή ή την περιουσία πολιτών ή κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε η Τερέζα Μέι.

Η Βρετανική κυβέρνηση νωρίτερα ζήτησε έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συγκαλείται στις 19.00 GMT (21.00 ώρα Ελλάδος) κατόπιν αιτήσεως του Ηνωμένου Βασιλείου με σκοπό την ενημέρωση των μελών του σχετικά με την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του πρώην Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.


RV